De Nieuwe Watertoren

De monumentale watertoren is een uniek gebouw met een rijke historie. Met de komst van de Nieuwe Watertoren krijgt u de mogelijkheid om zelf in dit prachtige stukje architectuur te wonen. In het gebouw komen 11 luxe appartementen, met oppervlaktes variërend van 104 t/m 291 m². De nieuwe bewoners van deze appartementen hebben alle ruimte om hun droominterieur te realiseren. Droomt u van een penthouse of appartement op steenworp afstand van de zee? Dan biedt de iconische watertoren van Zandvoort u een unieke kans! Ziet u zichzelf al in een van deze luxe appartementen wonen? Neemt u dan contact met ons op, zodat we u meer kunnen vertellen!

Woningzoeker

De Nieuwe Watertoren

In De Nieuwe Watertoren is het Zandvoortse strand uw voortuin. Een uitgestrekt duingebied vlak bij Haarlem en de hoofdstad. Op dit strand van Amsterdam geniet u van alles wat deze buitengewone badplaats te bieden heeft. U woont in een iconisch en monumentaal gebouw, vanwaaruit u rondom een prachtig uitzicht heeft op de kust en de duinen. Het gebied ondergaat een kwalitatieve metamorfose. De ambitie van de gemeente is groots. Met als doel: Zandvoort weer laten schitteren als parel aan de kust. Passend bij een hedendaagse duurzame badplaats met het QualityCoast-keurmerk.

De Nieuwe Watertoren

De Nieuwe Watertoren in Zandvoort kent een rijke geschiedenis. Gebouwd tussen 1949 en 1951 met twee drinkwaterreservoirs, een kantoor en een restaurant. De 48 meter hoge toren is een ontwerp van Jouke Zietsma, destijds hoofdarchitect bij de Rijksgebouwendienst. De Nieuwe Watertoren is de enige watertoren – in de stijl van de Delftse School – van zijn hand. Dus in alles een absolute zeldzaamheid. Het is de vooraanstaande ontwerpers van Springtij Architecten gelukt een plan te ontwikkelen waarbij de nieuwe woonfunctie en het beeldbepalende karakter van De Nieuwe Watertoren elkaar versterken. Al met al wordt de toren in volle glorie hersteld en krijgt Zandvoort er een mooi woonicoon voor terug.
Klik met uw muis op de oogjes om een verdieping te bekijken.