Het silhouet blijft intact

“Ik kijk enorm uit naar de start van de bouw. Eindelijk die schop in de grond, waarmee we met een mooi woongebouw een kwaliteitsimpuls aan Zandvoort gaan geven”, zegt ontwikkelaar Robin Vriends. “Er is veel in geïnvesteerd om dit icoon om te toveren van een leegstaand, vervallen pand in een mooi, duurzaam woongebouw.”

Binnen de contouren
“Met respect voor de monumentale status wisten we toch een nieuwe functie te creëren. Zonder afbreuk te doen aan de monumentale waarde. Alle aanpassingen worden opgelost binnen de contouren van het gebouw. Dus qua silhouet blijft de watertoren intact. In het ontwerp komt de monumentale trap terug, die van de begane grond tot aan de 4e verdieping loopt. Ook andere authentieke elementen, zoals het wapen van Zandvoort en een deel van de oude pompinstallatie, blijven prachtig zichtbaar.”

Rijk gedetailleerd gebouw
“Naast De Nieuwe Watertoren komt Villa Maris met luxe appartementen aan zee. Het wordt een heel rijk gedetailleerd gebouw, geïnspireerd op de oude hotels die er vroeger stonden. Met mooie erkers op elke verdieping. Aan de voorzijde heb je zeezicht en aan de achterzijde ochtendzon. Er komt veel groen rond en op het gebouw, met groene pergola’s en volwassen bomen op het dak. Zo gaat Villa Maris echt op in de omliggende natuur.”

Mooiste herinnering
‘Die ligt echt op het circuit. Als klein jochie zat ik al tijdens de historische grand prix in de tarzanbocht naar de auto’s te kijken.’


Ruimte voor woonwensen
“Als mensen een woning kopen in De Nieuwe Watertoren of Villa Maris, mogen zij zich allereerst gelukkig prijzen dat ze een stukje heritage van Zandvoort hebben bemachtigd. Na de aankoop volgen er gesprekken met onder anderen de aannemer en binnenhuisarchitect over de inrichting en alle opties die er zijn. Zo kun je de woning helemaal van jou maken. We houden iedereen goed van de voortgang op de hoogte middels een nieuwsbrief. Ook organiseren we een aantal kijkdagen. Zo krijg je tijdens de bouw al een gevoel bij de nieuwe woning die je later gaat betrekken.”