Knipoog naar het verleden

Villa Maris voegt echt wat toe aan het kustgebied
Tjerk Plantenberg is mede-eigenaar van Cense Makelaars en weet hoe fijn het is om in Zandvoort te werken én te wonen. “Zandvoort heeft veel Amsterdamse invloeden, de mensen zijn makkelijk in de omgang. En er gebeurt veel. De hele boulevard is opgeknapt, er worden nette gebouwen neergezet en nu komt met De Nieuwe Watertoren en Villa Maris de vroegere grandeur echt terug.” “De Nieuwe Watertoren is een icoon, het is een heel centraal punt in Zandvoort. Van verre zie je hem al staan. Dit eerherstel is heel belangrijk voor de mooiste badplaats van Nederland.”

Luxe zelf bepalen
“In De Nieuwe Watertoren komen luxe appartementen en penthouses. Maar ‘luxe’ betekent voor iedereen iets anders. Daarom krijgen de bewoners de maximale vrijheid om hun eigen woning vorm te geven. Zo mag je zelf bepalen waar de woonkamer, slaapkamers en keuken komen, en waar je de binnenmuren wilt hebben. De zon komt op bij de duinen en ’s avonds zakt hij in de zee. Je bepaalt helemaal zelf wanneer je welk panorama wilt zien.”

Mooiste herinnering
‘Een jaar geleden heb ik mijn racelicentie mogen halen op het circuit; dat was een jongensdroom die uitkwam.’


Oog voor detail
Naast De Nieuwe Watertoren komt Villa Maris. “Een stijlvol en luxe appartementengebouw, op een steenworp afstand van het strand. De architectuur is echt anders dan die van De Nieuwe Watertoren. Het hoogwaardige ontwerp met veel oog voor detail is een duidelijke knipoog naar het verleden. Hoe de kustlijn er toen uitzag met allemaal verandawoningen. Dit gebouw voegt echt wat toe aan het kustgebied. Qua uitstraling versterken Villa Maris en De Nieuwe Watertoren elkaar. Alsof het altijd zo is geweest.”

Monument met wooncomfort
“Een leegstaande watertoren trekt altijd belangstelling. Er zijn maar 175 watertorens in heel Nederland. Daarvan staat een handjevol in het kustgebied. Als bewoner heb je wel de sfeer van een monument, maar niet de ongemakken. Het wordt helemaal gemoderniseerd volgens de eisen van hedendaags comfort. Heb je belangstelling? Schrijf je in.”