Zandvoort Strandleven
Herman van de Vliet ondernemer – Dutchen
Aan de boulevard in Zandvoort liggen in het seizoen maar liefst 26 strandtenten op een rij. Twee daarvan zijn van Dutchen, waarvoor Herman van de Vliet operationeel verantwoordelijk is. “In Zandvoort is een enorm veelzijdig horeca-aanbod. Er is voor ieder wat wils.”

“De grootse herontwikkeling gaat ervoor zorgen dat er nog meer mensen naar Zandvoort komen. Niet alleen als toerist, maar ook om te wonen. Zo komt er meer reuring en sfeer, waardoor deze historische badplaats nog aantrekkelijker wordt. De Nieuwe Watertoren wordt in ere hersteld, daar mogen we als dorp echt trots op zijn. Het zet Zandvoort weer helemaal op de kaart.”

Mooiste herinnering
‘Al mijn hele leven bezoek ik het strand van Zandvoort. Stiekem dacht ik altijd al dat ik hier ooit ging wonen. En sinds een tijdje doe ik dat ook. Dat is een heel fijne ervaring. Ik kan nu echt optimaal genieten van een stranddag. Als het zonnetje onder is, ben ik binnen vijf minuten thuis.’


Nieuw toerisme creëren
“De strandtenten die wij exploiteren – restaurant en grand café De Haven van Zandvoort en de Laguna Beach Club, een relaxplek voor families – maken een wezenlijk onderdeel uit van het herontwikkelingsplan om zo veel mogelijk nieuw toerisme te creëren. Ook realiseren we met verschillende partners een heel mooi hotel op het Badhuisplein en helpen we bij de organisatie van allerlei evenementen en concerten. Zandvoort moet ook juist een plek zijn voor de bewoners, waar zij kunnen genieten van het strand.”

Allure van vroeger terug
“Als ik naar de toekomst van Zandvoort kijk, zie ik duidelijk een stijgende lijn. Het is nu al een van de leukste badplaatsen van Nederland. Natuurlijk ben ik bevooroordeeld, want ik woon er. Maar als je ziet wat er allemaal gebeurt en wordt gebouwd, gerealiseerd en opgeknapt, dan krijgt het zeker de allure terug die het vroeger had.”

Kilometerslang wit zand
“In Zandvoort woon je aan een van de mooiste stranden van de wereld. Met kilometerslang wit zand, tot aan Den Haag en Rotterdam, waar altijd wat te doen is. Het heeft alles wat de stad te bieden heeft in de zomer, en de gezelligheid en de rust van een dorp in de winter. Zo’n vierseizoenenstrand is heel bijzonder. Iedereen die vlak bij de kust woont, zal dat beamen.”