De Nieuwe Watertoren is a piece of art

“Het is fantastisch dat een oud pand als De Nieuwe Watertoren in oude glorie wordt hersteld en een woonbestemming krijgt. Zo kunnen we monumentale gebouwen behouden voor toekomstige generaties.” Dit zegt Huib Haije, de makelaar die via Christie’s International Real Estate bij het project betrokken is. “De toren staat op een unieke plek in een unieke badplaats. Het is een bijzonder woonobject met een verhaal.”

Huib is enthousiast over de indeling, de maatvoering en de rankheid van het gebouw. “Het is prachtig hoe je ook de geschiedenis van het pand terugziet in het ontwerp. Zo zie je tussen de 3e en 4e verdieping en tussen de 7e en 8e het verloop van de betonnen constructie terug. Daardoor krijgt de uitstraling iets stevigs, er zit karakter in. Er wordt recht gedaan aan de voormalige functie van De Nieuwe Watertoren, een markant punt voor alle Zandvoorters.”

Vroegere grandeur herstellen
“Vroeger was Zandvoort een en al grandeur. Er stonden prachtige hotels à la het Kurhaus in Scheveningen. Die grandeur wordt hersteld, iedereen maakt zich daar sterk voor. De Nieuwe Watertoren is hier een goed voorbeeld van. Ook is Zandvoort de eerste badplaats in Europa met het QualityCoast-keurmerk. Met elkaar maken we van Amsterdam Beach weer die parel aan de kust.”

Mooiste herinnering
‘Als klein mannetje ging ik vaak met mijn ouders en zusje naar het strand om te picknicken. Altijd fantastisch. Namen we broodjes met eiersalade mee, tot er een windhoos kwam en het een broodje eiersalade met zand werd.’


Gezellig dorp met goede restaurants
“In Zandvoort woon je op een unieke locatie aan de kust. Het ligt vlakbij Haarlem en Amsterdam, binnen een halfuur sta je op het Rokin. Het openbaar vervoer is goed, er is een NS-station. Bovendien woon je midden in een natuurgebied, met herten om je heen. Op het strand kun je paardrijden en buiten het seizoen kun je met de honden los lopen. Verder is het een heel gezellig dorp met goede restaurants. De komende jaren wordt het alleen maar beter.”

Wonen in een kunstwerk
“De Nieuwe Watertoren is een iconisch project. Een woonkans voor mensen die in luxe aan zee willen wonen. Het is een combinatie van al het goede. Vooral de rust is een pluspunt. Zo is er geen doorgaande weg langs de kust die alles verbindt. En de penthouses van 142 m2 tot 291 m2 kennen geen gelijke in Nederland. De Nieuwe Watertoren is a piece of art where you can live in.”

Al grote belangstelling
“Tijdens de Formula 1 Dutch Grand Prix 2022 hebben we de transformatie kenbaar gemaakt, met banners aan de toren. Sindsdien is de belangstelling al overweldigend. Geïnteresseerden moeten dus niet te lang wachten. Neem contact op met een van de makelaars en je krijgt alle informatie over dit formidabele project.”